Να είστε όλοι υγιείς και να προσέχετε.

Image result for τελος σχολικου ετους

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/6/2021 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και αφού πάρουν τους Τίτλους Προόδου και τα αναμνηστικά η έκτη τάξη θα αποχωρήσουν στις 9:30 π.μ.

Το σχολείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του έως την 30/6/2021 ημέρα Τετάρτη.

το έγγραφο ΕΔΩ

Λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, το self test για την επόμενη εβδομάδα πρέπει να γίνει τη Δευτέρα 21/6/2021 και όχι την Κυριακή

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 14/6 έως και το Σάββατο 19/6 θα διατίθενται από τα φαρμακεία τρία (3) self tests για τους μαθητές.

Η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020 - 2021 στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, είναι η 25η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΕΔΩ

Σας ενημερώνουμε ότι αυτή την εβδομάδα, από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορείτε να πάρετε με επίδειξη του ΑΜΚΑ , 2 self tests από τα φαρμακεία για τους μαθητές . Το ένα θα γίνει την Κυριακή 6/6/2021 και το δεύτερο την Κυριακή 13/6/2021.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Δ ́ τάξης, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Ε ́ τάξη ότι θα πρέπει να συμπληρώνουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέτουν στο Διευθυντή του Σχολείου μέσω των μαθητών έως 31 Μαΐου 2021. 

Παρακάτω αφορά μαθητές της ΣΤ΄τάξης

Ενημερώνουμε, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης ότι, κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 4η Ιουνίου 2021.

Από την Τετάρτη 19 - 5 - 21 το πρωί ως το Σάββατο 22 - 5 - 21 στις 5 μ.μ. θα χορηγούνται 2 τεστ σε μαθητές.

Ένα θα γίνει την Κυριακή 23/5/2021 και το άλλο την Κυριακή 30/5/2021 .

Παρακαλούμε τους γονείς να προμηθευτούν τα παραπάνω τεστ έγκαιρα και αφού το κάνουν οι μαθητές μας την Κυριακή μας ενημερώνετε με τίς δύο επιλογές που έχετε:

ή στέλνετε με mail το έντυπο της δήλωσης

ή το εκτυπώνετε και το επιδεικνύει ο μαθητής κάθε Δευτέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Ανακοινώθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ  ότι από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί (την Κυριακή ), θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Η διαδικασία θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που κάνατε έως τώρα ή στέλνετε με mail το έντυπο της δήλωσης ή το εκτυπώνετε και το επιδεικνύει ο μαθητής κάθε Δευτέρα πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Σας ενημερώνουμε ότι αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να προμηθευτείτε από το φαρμακείο δύο self test. Το ένα θα γίνει την Τετάρτη 12/5/2021 το απόγευμα και το άλλο την Κυριακή 16/5/2021.

Η διαδικασία θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που κάνατε έως τώρα ή στέλνετε με mail το έντυπο της δήλωσης ή το εκτυπώνετε και το επιδεικνύει ο μαθητής την Πέμπτη πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Παρακαλούμε να φροντίσετε να προμηθευτείτε τα διαγνωστικά τεστ όσο γίνεται νωρίτερα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ SELF-TEST

Η μάσκα συνεχίζει να είναι υποχρεωτική στο σχολείο και καλό είναι οι μαθητές να έχουν μαζί τους τουλάχιστον δυο 2

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

  1. Προμήθεια self- test από το Φαρμακείο με το ΑΜΚΑ δωρεάν
  2. Διεξαγωγή self- test κάθε Κυριακή

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα).

περισσότερα ΕΔΩ

ΝΕΟ   H ελληνική έκδοση της εφημερίδας μας

 

Έχει δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα σε ένα πρόγραμμα με θέμα "Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο" που συμμετέχει το Γ2 τμήμα του σχολείου μας σε συνεργασία με πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα. Το συντονισμό έχει ο εκπαιδευτικός Ηλίας Κάρτας από το Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας/Πέλλας

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά στην εκπαιδευτικό και τους μαθητές του Γ2 του σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία και την εβδομάδα από 19/4 - 23/4 σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει.

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία και την εβδομάδα από 12/4 - 16/4 σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει.

Σε λειτουργία βρίσκεται από χτες η πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ - Στην πρώτη φάση αίτηση καταθέτουν οικογένειες, οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ το 2020

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, μπορούν οι δικαιούχοι του του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» να καταθέτουν αιτήσεις επιχορήγησης, μέσω μίας ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας .

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του προγράμματος υποχρεούνται να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και απαγορεύεται ρητά να τον μεταπωλήσουν κατά τη διάρκεια της διετούς εγγύησης.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Η αίτηση : ΕΔΩ

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία και την εβδομάδα από 5/4 - 9/4 σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει.

Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία και την εβδομάδα από 29/3 - 2/4 σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει.


 

 

Να μην ξεχνάμε γιορτάζουμε ακόμα και από το σπίτι
την 25 Μαρτίου

Ας θυμηθούμε από τα παλιά.....

 

 

 

 

 

 

Eνημερώνουμε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της  Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης ότι έχουν αποσταλεί στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις οι βαθμοί του Β΄ τριμήνου σύμφωνα με την υπ' αρ' Φ.7/28551/Δ1/10-3-2021 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

(Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία θα  παραδοθούν οι έλεγχοι προόδου εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες)

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας του σχολείου, θα γίνονται μαθήματα το απόγευμα με τηλεκπαίδευση.

Πληροφορίες - επικοινωνία στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
και τηλ.:  2541024288

Οι μαθητές του Ε1 του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος ΤΠΕ, θέλοντας να τονίσουν τη σημασία της Πανελλήνιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, δημιούργησαν αφίσες σχετικού θέματος.

   

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 1-3-2021 και για 14 ημέρες το σχολείο θα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας

Τα μαθήματα θα γίνονται το πρωί με τηλεκπαίδευση.

 

 Οι μαθητές των παρακάτω τμημάτων Β1, Δ΄ ΣΤ1΄και (Γ-Δ του ολοήμερου) παραμένουν στο σπίτι (καραντίνα) για 14 ημέρες και ελέγχεται η υγεία τους

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Σάββατο 27/2/2021 και πριν την απόφαση αναστολής λειτουργίας του σχολείου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης Φ.Μ. έγινε απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου εσωτερικά και εξωτερικά.

 

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές του σχολείου μας ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος ΣΤ1΄για 14 ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα από τις  26/2/2021 έως 11/3/2021.

Τα μαθήματα θα γίνονται τις πρωινές ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα με τηλεκπαίδευση.

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/ τριών στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από

1 έως 31 Μαρτίου 2021.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Οι εγγραφές θα γίνονται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για να οριστεί συγκεκριμένη ώρα για την είσοδο στο σχολείο

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές του σχολείου μας ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία του τμήματος Β2΄και του τμήματος Γ-Δ του ολοήμερου για 14 ημέρες σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα από τις  24/2/2021 έως 9/3/2021.

Τα μαθήματα θα γίνονται τις πρωινές ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα με τηλεκπαίδευση.

Μετά από αίτημα του σχολείου ο Δ. Ξάνθης ανταποκρίθηκε και σήμερα αντικαταστάθηκαν τα παλιά και κατεστραμμένα φωτιστικά σώματα με καινούρια πιο οικονομικά και καλύτερης ποιότητας που θα φωτίζουν τον εξωτερικό χώρο του σχολείου κατά τις βραδiνές ώρες. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, Followgreen ( www.followgreen.gr/xanthi ), ο Δήμος Ξάνθης, διοργανώνει Σχολική Δράση Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.
Η σχολική δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Ξάνθης, για τη σχολική χρονιά 2020 - 2021.
Τη σχολική δράση υποστηρίζουν ο Δήμος Ξάνθης, η ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Ε. και η ΑΦΗΣ Α.Ε..
Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες, σε ειδικούς κάδους εντός των σχολικών μονάδων.

Το λογότυπο που επιλέχτηκε να εκπροσωπεί το πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας με θέμα "Enrichment is the result of meeting" τα επόμενα δύο χρόνια είναι η πρόταση από την Ισπανία μετά από ψηφοφορία 40 μαθητών και 20 εκπαιδευτικών από τις τέσσερις χώρες που συμμετέχουν. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που πήραν μέρος σ' αυτή τη διαδικασία και εκπροσώπησαν το σχολείο μας.

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης που αφορά τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

  Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές μας ότι την Τετάρτη θα γίνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση στο webex. Θα σας σταλεί στο mail σας το πρόγραμμα που θα είναι από τις 2:10 μ.μ. - 5:20 μ.μ.

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Περιφερειάρχη Π.Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Μέτιου που αφορά τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ΠΑΜΘ, για την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

  Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές μας ότι τη Τρίτη θα γίνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση στο webex. Θα σας σταλεί στο mail σας το πρόγραμμα που θα είναι από τις 2:10 μ.μ. - 5:20 μ.μ.

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Περιφερειάρχη Π.Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Μέτιου που αφορά τη διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ΠΑΜΘ, για τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

  Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές μας ότι τη Δευτέρα θα γίνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση στο webex. Θα σας σταλεί στο mail σας το πρόγραμμα που θα είναι από τις 2:10 μ.μ. - 5:20 μ.μ.

Έχουμε τα τέσσερα προτεινόμενα logo για το πρόγραμμα Erasmus+, ένα από κάθε χώρα.

Την εβδομάδα από 8-12/2/2021 δέκα μαθητές και πέντε εκπαιδευτικοί από κάθε χώρα, θα ψηφίσουν αυτό που θεωρούν το πιο αντιπροσωπευτικό logo και θα μας συνοδεύει αυτά τα δύο ή τρία χρόνια που θα δουλέψουμε όλοι για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε.

Ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ συμμετέχει, για χρονικό διάστημα δύο ετών 2020-2022, σε  πρόγραμμα με τίτλο «Enrichment is the result of meeting» σε συνεργασία με άλλες τρεις χώρες (ΙΣΠΑΝΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ)

Στο πρόγραμμα συμμετέχει όλο το σχολείο αλλά κυρίως οι μαθητές της Ε΄ τάξης για τη φετινή χρονιά.

Μετά από την τηλεσυνάντηση που είχαν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με εκπαιδευτικούς των άλλων τριών χωρών αποφασίστηκε για τo μήνα Ιανουάριο 2021 να γίνουν οι παρακάτω δραστηριότητες

  1. Οι μαθητές της Δ', Ε΄και ΣΤ' τάξης θα συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με το τι γνωρίζουν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+
  2. Θα σχεδιάσουν-ζωγραφίσουν σε χαρτί Α5 (μισό Α4) ένα θέμα σχετικό με το πρόγραμμα που θα γίνει το logo του προγράμματος μετά από ψηφοφορία των μαθητών από όλες τις χώρες.

Ενημερώνουμε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της  Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης ότι παραδόθηκαν στους μαθητές σήμερα σε φάκελο οι βαθμοί του Α΄τριμήνου σύμφωνα με το ΦΕΚ 5485/11-12-2020.
(Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων με φυσική παρουσία παραδίδονται οι έλεγχοι προόδου εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές και στις μαθήτριες)

Ενημερώνουμε μαθητές, γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι από τη Δευτέρα 11/1/2021 θα ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα.

Η λειτουργία του σχολείου όπως και το ολοήμερο, θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχαν οι μαθητές πριν το κλείσιμό του.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Η ώρα προσέλευσης όλων των μαθητών στο σχολείο είναι από τις 08:00 π.μ. έως τις 08:14 π.μ. φορώντας μάσκες υποχρεωτικά από την ανατολική είσοδο όπως γινόταν και πριν κλείσει το σχολείο . (παρακαλούμε οι γονείς να φροντίσουν στην τσάντα τους να έχουν τουλάχιστον ακόμη μία εφεδρική)
  • Απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε άλλου προσώπου στο χώρο του σχολείου χωρίς να ενημερώσει πρώτα τη διεύθυνση του σχολείου για το λόγο που αιτείται την είσοδό του.
  • Υποχρεωτικά τηρείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥΥ σχετικά με τα μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19
  •  Οι μαθητές που δεν παρακολουθούν ολοήμερο αποχωρούν από τις 13:05 έως 13:20 σύμφωνα με το παρακάτω πλάνο :

    Οι μαθητές των τάξεων Α΄ , Γ΄, Δ΄  και του Ε1 τμήματος θα αποχωρούν από την ανατολική έξοδο όπως γινόταν και πριν κλείσει το σχολείο.

    Οι μαθητές των τάξεων ΣΤ΄, Β΄ και του Ε2 τμήματος θα αποχωρούν από τη βορεινή έξοδο που βρίσκεται στα πεύκα.

  • Το ολοήμερο και η πρωινή ζώνη, θα λειτουργήσει κανονικά.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) σας καλεί να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα προαγωγής υγείας «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς», το οποίο πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού». Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 (οκτώ) δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18:15-20:00 από Οκτώβριο έως Μάϊο, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. και τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας. Το πρόγραμμα των διαδραστικών συναντήσεων είναι απόλυτα προσαρμοσμένο και εφαρμοσμένο στις συνθήκες της περιόδου # ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Για να παρακολουθήσετε  την 3η Συνάντηση της Ακαδημιών Γονέων θα ακολουθήσετε το link κάνοντας κλικ εδώ.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση της καθημερινότητας με τα παιδιά τώρα που μένουμε σπίτι πατήστε κλικ εδώ.

Για να πληροφορηθείτε  για το ημερολόγιο του 2021 που έχουν φτιάξει οι Ακαδημίες Γονέων πατήστε κλικ εδώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε να την υποβάλλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα συνεχίσουν να γίνονται έως τις  
23/12/2020

Kατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το Πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, για  την τηλεκπαίδευση των μαθητών Δημοτικού, για τις επόμενες δύο εβδομάδες που τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω του Κορωνοϊού.

Ειδικότερα , ανά ημέρα, το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2020

08:22 Η ΤΙΛΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ
08:36 ALL ABOUT ANIMALS - Επεισόδιο 21ο (Θα παίξει η επανάληψή του, στις 12:30)
09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Κ W
- Γλώσσα Α' - Β': Σύμφωνα που μπερδεύονται (Φ-Θ)
- Διαθεματικό Α' - Β': Γλώσσα - Μαθηματικά
- Διαθεματικό Α' - Β': Αγαθά και επαγγέλματα

Η τηλεκπαίδευση όπως γνωρίζετε γίνεται στην πλατφόρμα webex

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης στην πλατφόρμα εδώ 

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’  και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά.

Περισσότερα για τη λειτουργία του σχολείου τη Δευτέρα 16/11/2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με την περίπτωση που το μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό είναι θετικό

Όσον αφορά στο άτομο με επιβεβαιωμένο COVID-19:
  Το παιδί ή ο ενήλικας μπορεί να επιστρέψει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων του (σε περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το διάστημα του 10ημέρου να είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού) εφόσον το τμήμα φοίτησης βρίσκεται σε λειτουργία.
   Για την επάνοδο στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ.


Όσον αφορά στις στενές επαφές του ατόμου με επιβεβαιωμένο COVID-19:

Όλα τα άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών θα απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και, εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από την τελευταία επαφή με το επιβεβαιωμένο περιστατικό.
  Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.
 Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.
 Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.
 Δε συνιστάται καθολικός εργαστηριακός έλεγχος των ασυμπτωματικών στενών επαφών.

Στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ που διδάσκει κυρίως σε ένα συγκεκριμένο τμήμα (π.χ. δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου), οι μαθητές του τμήματος αυτού θα θεωρηθούν στενές επαφές (εφόσον, βέβαια, ο εκπαιδευτικός είχε παρουσία σε αυτό για τουλάχιστον
2 διδακτικές ώρες εντός των 48 ωρών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:  εδώ

Συμπληρώνουμε ότι την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από τον Διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας

ΣΧΕΤ.: ΦΕΚ 4810Β/31-10-2020

Άρθρο 2
1. Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ΄ Δημοτικού ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,
γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,
δ) κατά την περίοδο προσαρμογής στο Νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).
Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης.

1.      Το μέλος της οικογένειας που εντοπίζεται ως θετικό κρούσμα covid-19  παραμένει στο σπίτι απομονωμένο σε ένα δωμάτιο.

2.      Η επικοινωνία και μετακίνηση μέσα στο σπίτι γίνεται με μάσκα

3.      Τρώει μόνο του

4.      Τα ρούχα πλένονται ξεχωριστά στους 60ο

5.      Ακόμη και όταν πρόκειται για παιδί ισχύουν όλα τα παραπάνω

Η γιορτή του σχολείου μας 27/10/2020

Την Τρίτη 27/10/20120 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και αφού υλοποιήσουν τις δραστηριότητες στις τάξεις τους για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα αποχωρήσουν στις 9:45 π.μ.

Το ολοήμερο τμήμα δε θα λειτουργήσει.

Την Τετάρτη 28/10/2020 δε θα γίνουν μαθήματα.

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15/10/2020 λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα μερικών τμημάτων του σχολείου μας.

1. Τα τμήματα Α1', Α2' και Β1' θα σχολάσουν στις 12:25 μ.μ.

Οι μαθητές των παρακάτω τμημάτων θα μπορούν να έρθουν στο σχολείο μόνο τις ώρες που αναφέρονται και συγκεκριμένα:

Οι μαθητές του Γ2' τμήματος της 2η ώρα (9:00-9:40) για Γυμναστική και την 3η ώρα(10:00-10:45) για Αγγλικά.

Οι μαθητές του Ε2'  τμήματος την 5η ώρα (11:45-12:25) για Αγγλικά και την 6η ώρα (12:35-13:15) για Μουσική.

Οι μαθητές του Στ1'  τμήματος την 3η ώρα (10:00-10:45) και την 5η ώρα (11:45-12:25) για Μουσική.

Οι μαθητές του Στ2'  τμήματος την 4η ώρα (10:45-11:30) για Μουσική και την 5η ώρα (11:45-12:25) για Γυμναστική.

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Διενέργεια δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας στο σχολείο μας  θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 9/10/2020 από ειδικούς της 2ης ΤΟΜΥ ΞΑΝΘΗΣ, σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης για τη διαχείριση του κορωνοϊού

                       

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
2η Τ.ΟΜ.Υ ΞΑΝΘΗΣ


Η 2η Τ.ΟΜ.Υ Ξάνθης λειτουργεί στην οδό Αϊδινίου 73, στο κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
Είναι στελεχωμένη με Παιδίατρο, Γενικό ιατρό, Κοινωνικό Λειτουργό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 15:00.

Επιστολή του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης προς τους γονείς των μαθητών που αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Αγαπητοί γονείς

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες ότι από την Τρίτη 29/9/2020 θα ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα σχολικά γεύματα για τους μαθητές του σχολείου μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Παρακαλούμε οι μαθητές που παίρνουν γεύμα και δεν είναι γραμμένοι στο ολοήμερο να έχουν μαζί τους μία πάνινη τσάντα

 

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας τόσο της Α΄τάξης αλλά και όλων των άλλων τάξεων που δεν το έκαναν το προηγούμενο σχολικό έτος να δημιουργήσουν Μαθητικούς λογαριασμούς στο ΠΣΔ.

Ο αριθμός μητρώου του μαθητή είναι αυτός που αναγράφεται στους ελέγχους προόδου, όσοι δεν τον γνωρίζουν ρωτήστε την/τον εκπαιδευτικό της τάξης ή επικοινωνήστε με το σχολείο στο τηλ.  2541024288 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄και Δ΄τάξης του σχολείου μας που ακόμα δεν μας έχουν καταθέσει το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή να φροντίσουν άμεσα να μας το καταθέσουν.

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση, που αφορά τα σχολικά γεύματα, που έχουν πάρει οι μαθητές από το σχολείο και να μας την επιστρέψουν άμεσα.

Ξεκίνησε και σήμερα με τον αγιασμό κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και επίσημα το νέο σχολικό έτος

 

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι η ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο από την Τρίτη 15/9/2020 θα είναι 8:00 - 8:15 από την ανατολική είσοδο όπως γινόταν έως τώρα. (νωρίτερα θα εισέρχονται μόνο όσοι είναι γραμμένοι στην Πρωινή Ζώνη)

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιασμος

Ενημερώνουμε τους γονείς  και κηδεμόνες ότι τη Δευτέρα 14/9/2020 και ώρα 11:00 π.μ. θα γίνει ο αγιασμός στο σχολείο μας.

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ που μας κοινοποιήθηκε στις 13:12 σήμερα Παρασκευή

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας του Αγιασμού, στις 11:30 π.μ..

   1. Οι πόρτες του σχολείου θα ανοίξουν για τους μαθητές μετά τις 8:00 π.μ. γι' αυτό θα παρακαλούσαμε να μην έρχονται νωρίτερα οι μαθητές.

  2. Οι μαθητές της Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξης με την είδοδό τους στο σχολείο θα πηγαίνουν στις αίθουσες.

.................................................................................

   3. Οι μαθητές της Α΄τάξης συνοδευόμενοι από ένα γονέα - κηδεμόνα θα έρθουν στο σχολείο στις 8:25 π.μ. και θα παραμείνουν στην αυλή του σχολείου, για να γίνει η κατανομή στα τμήματα και να μπουν στις αίθουσες.

 

Η χρήση μάσκας στο σχολείο είναι υποχρεωτική και σε κανέναν δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκα.

 

Ενημερώνουμε ότι και φέτος έως τις 31-12-2020 θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας το πρόγραμμα σχολικά γεύματα.

Στους μαθητές θα δοθούν δηλώσεις που θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21, σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το κάθε είδους προσωπικό, καθώς και οι επισκέπτες σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική μη ιατρική μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων σύμφωνα με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53452/31-08-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 3630/31-08-2020)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι για το σχολείο μας έχει εγκριθεί  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 έτη και εκτός από το σχολείο μας θα συμμετέχουν σ΄αυτό και άλλα τρία σχολεία, από τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ιταλία .

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές, ότι το σχολείο ανοίγει στις
1 Σεπτεμβρίου 2020

για τους μαθητές στις  14 Σεπτεμβρίου 2020

   

Translate website - Μετάφραση σελίδας

English Greek
   
© 7 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης