ΝΕΟ   H ελληνική έκδοση της εφημερίδας μας ΦΥΛΛΟ 2
το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα με τους μαθητές και την εκπαιδευτικό του Δ2 τμήματος το σχ. έτος 2021-2022 για δεύτερη χρονιά. 
Αγγλική έκδοση
Το λογότυπο στην πρώτη σελίδα της Αγγλικής έκδοσης έχει σχεδιαστεί από τους μαθητές του σχολείου μας
συγχαρητήρια σε όλους εκπαιδευτικούς και μαθητές
        

Ήρθε η ώρα και με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού των εικαστικών αλλά και μαθητών ζωγραφίσαμε το logo του προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο μας, σε συνεργασία με άλλα τρία σχολεία από την Ισπανία, Ιταλία και Ρουμανία. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από αυτά τα σχολεία θα επισκεφτούν την Ελλάδα τον Οκτώβρη.     

             

Σήμερα αφού τις δύο πρώτες ώρες στην αυλή του σχολείου παίξαμε και όλα τα τμήματα συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες που έγιναν. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, όπου οι μαθητές χάρηκαν την τελευταία ημέρα του  σχολικού έτους. Στο τέλος ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τους  κέρασε παγωτό και φυσικά το ευχαριστήθηκαν όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/6/2021 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και αφού πάρουν τους Τίτλους Προόδου και τα αναμνηστικά η έκτη τάξη θα αποχωρήσουν στις 9:30 π.μ.

Το σχολείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του έως την 21/6/2022 ημέρα Τρίτη.

Image result for τελος σχολικου ετους

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 7ου Δημ. Σχ. Ξάνθης για τη δημιουργία του video

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Τιμισουάρα - Ρουμανίας

Το διάστημα 15 – 21 Μαΐου 2022, αντιπροσωπεία τριών  εκπαιδευτικών και έξι μαθητών από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης επισκέφτηκαν το σχολείο: “SCOALA GIMNAZIALA VARIAS JUDET TIMIS” στην Τιμισουάρα της Ρουμανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus +, με θέμα: «Enrichment is the result of meeting».

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ελλάδα, και διαδικτυακά η Ιταλία.      

Την εβδομάδα αυτή οι μαθητές σε ομάδες, αφού έμαθαν για τα έθιμα του Πάσχα στη Ρουμανία, συνεργάστηκαν και έφτιαξαν πολύ όμορφες κατασκευές, επισκέφτηκαν διαφορετικές εκκλησίες (Ρουμάνικη, Σέρβικη, Καθολική και των Βαπτιστών) όπου οι ιερείς τους υποδέχτηκαν και τους ενημέρωσαν για την Μεγάλη Εβδομάδα και για το έργο που επιτελούν.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου της Ρουμανίας ήταν πολύ φιλόξενοι μας ξενάγησαν στην πόλη τους, μας υποδέχτηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος τους VARIAS και ο περιφερειάρχης της περιοχής.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο 9-15/10/2022

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

ERASMUS+ Τρίτη διαδικτυακή συνάντηση σε πέντε ομάδες

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία πριν από τη συνάντηση που θα έχουμε στη Ρουμανία να γνωριστούν με μαθητές από τα άλλα συνεργαζόμενα σχολεία και να μιλήσουν για το πρόγραμμα και τις δράσεις που έχουν κάνει έως τώρα.

Στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Τιμισουάρα πρόκειται να βρεθούν για μία εβδομάδα από 15-21/5/2022 έξι μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί για να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το σχολείο μας σε συνεργασία με άλλα τρία σχολεία από την Ισπανία , την Ιταλία και τη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν την Αγγλική γλώσσα, να γνωρίσουν άλλους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και να επισκεφτούν σχολεία, μουσεία και ιστορικά μνημεία.

   Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά και περιλαμβάνει τη φιλοξενία από το σχολείο μας, τα συνεργαζόμενα σχολεία τον Οκτώβριο από 9-15/10/2022 και την επίσκεψη στην Ιταλία και στην Ισπανία το Φεβρουάριο και το Μάιο του 2023.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 ξεκινούν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα στα γνωστικά αντικείμενα των Μαθηματικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Στις εξετάσεις συμμετέχει και το σχολείο μας αφού είναι ένα από τα 300 Δημοτικά Σχολεία που επιλέχθηκαν απ  την Επιστημονική Επιτροπή και αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο των σχολείων της χώρας, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με το Υ.ΠΑΙ.Θ. «στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα. Θα καταστεί, έτσι, δυνατή, για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, η διαμόρφωση βελτιωτικών παρεμβάσεων στη βάση μετρήσιμων, αξιόπιστων και αντιπροσωπευτικών δεδομένων».

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Ενδεικτικά Θέματα

Φύλλο_απαντήσεων_ΕΕΔΧ_2022

Επιστρέφουμε στις 3/5/2022 ημέρα Τρίτη

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας υποδέχτηκαν ομάδα μαθητών με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς από το 1ο Ειδικό Δημ. Σχ. Ξάνθης

Όλοι μαζί αφού  τους καλωσόρισαν έπαιξαν, χόρεψαν, ζωγράφισαν, αντάλλαξαν δώρα ευχήθηκαν για το Πάσχα  και έδωσαν ραντεβού να ξανασυναντηθούν και πάλι.

Με τη βοήθεια και τις οδηγίες του κ. Κανδυλή Παναγιώτη των εικαστικών, εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έμαθαν να φτιάχνουν λαμπάδες με απλά υλικά εύκολα και γρήγορα.

Σας γνωστοποιούμε ότι η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου, επειδή συμπίπτει με Κυριακή, μετατίθεται τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Επομένως, οι σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης αρχίζουν τα μαθήματα την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Μετά από αίτημα του σχολείου στη Δ/νση πρασίνου του Δ. Ξάνθης, ήρθε συνεργείο που κλάδεψε- έκοψε κάποια δέντρα που είχαν ξεραθεί και μπορεί να ήταν επικίνδυνα,  στο βορινό τμήμα της αυλής.

Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.

                                                                                     

Δράση εθελοντισμού για το 3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων:<<Νοιάζομαι και Δρω>> (Β΄1 και Β΄2)

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των τμημάτων Β1 και Β2 δημιούργησαν τον τοίχο της καλοσύνης όπου όλοι μπορούν να αφήσουν τα παλιά αλλά σε καλή κατάσταση ρούχα τους, για αυτούς που δεν έχουν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο σχολείο έως τις 14/4/2022

 

 

Πέμπτη 24/3/2022

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και αφού γίνουν οι εκδηλώσεις ανά τμήμα που έχουν προγραμματιστεί, θα σχολάσουν στις 9:40 π.μ.

Ο σημαιοφόρος με το συνοδό εκπαιδευτικό θα παραβρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας στις 11:30 όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων

Παρασκευή 25/3/2022

Παρέλαση
Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση την Παρασκευή 25/3/2022  θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11:00 π.μ. με μάσκες

Μετά το τέλος της παρέλασης του σχολείου θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους από το ρολόι, στην κεντρική πλατεία.      

Παρακαλούμε για λόγους ασφάλειας για την έγκαιρη παραλαβή  

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις έως 28/3/2022

Η αίτηση ΕΔΩ

Eνημερώνουμε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της  Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης ότι την Τρίτη 15/3/2023 θα δοθούν εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο οι έλεγχοι προόδου του Β΄τριμήνου στους μαθητές.

 

 

Οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθευτούν από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και  1 Απριλίου 2022.

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 4 /3/2022 το σχολείο δε θα λειτουργήσει με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών - Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2022, της ανάγκης υποστήριξης του θεσμού καθώς και της ανάγκης τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων

  Συνεχίζεται για δεύτερη σχολική χρονιά η συνεργασία του Δ2 τμήματος του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μπατζάκη Σεβαστή το πρόγραμμα με θέμα "Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο"  με πολλά σχολεία από όλη την Ελλάδα. Το συντονισμό έχει ο εκπαιδευτικός Ηλίας Κάρτας από το Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας/Πέλλας

Παρουσιάζουν τον τόπο τους:

οι μαθητές από το Δημ. Σχ. ΛΟΥΡΟΥ  ΕΔΩ

οι μαθητές από το 6ο Δημ. Σχ, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ   ΕΔΩ 

οι μαθητές από το 7ο Δημ. Σχ, ΞΑΝΘΗΣ   ΕΔΩ

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/ τριών στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν από

1 έως 28 Μαρτίου 2022.

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

Οι εγγραφές θα γίνονται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για να οριστεί συγκεκριμένη ώρα για την είσοδο στο σχολείο

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-23

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη 2 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 1 Μαρτίου έως και  15 Μαρτίου 2022.

Εκπαιδευτική δράση των Δ2, Γ1 και Γ2 τμημάτων στο πλαίσιο του 2ου άξονα του εργαστηρίου δεξιοτήτων «Φροντίζω το περιβάλλον» και συγκεκριμένα σε συνεργασία με τη Δασική υπηρεσία  Ξάνθης θα γίνει δεντροφύτευση στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης  τη Δευτέρα 21/2/2022

 

  

 

Στο πλαισιο εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί το σχολείο μας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βιστωνίδας μαθητές του ΣΤ1 και ΣΤ2 έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού .

 Περιγραφή προγράμματος: Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού με πυξίδες, χάρτες, γρίφους, είναι το όχημα για έναν ιστορικό περίπατο στα σοκάκια, στις μυστικές γωνιές, τα ξεχωριστά κτίσματα, τους κήπους, τους διαφορετικούς ήχους, τα υλικά και τα χρώματα της Παλιάς Πόλης.

Στόχοι: Η γνωριμία με την τοπική ιστορία, την αρχιτεκτονική της Παλιάς Πόλης και η διερεύνηση της σχέσης του οικισμού με το φυσικό περιβάλλον χθες και σήμερα.

   

Με στόχο την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών σε περίπτωση σεισμού έγινε στο σχολείο μας άσκηση. Οι  μαθητές είχαν ενημερωθεί από τους εκπαιδευτικούς  πριν από κάποιες μέρες για όσα πρέπει να ξέρουν για την ασφαλή εκκένωση του κτιρίου(Διατήρηση ψυχραιμίας, κατάλληλη έξοδο κλπ).

Η άσκηση έγινε την Παρασκευή 11/2/2022 επισημάνθηκαν από τους εκπαιδευτικούς λεπτομέρειες που βελτιώνουν το σχέδιο εκκένωσης και θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Έγινε και δεύτερη άσκηση σεισμού με καλύτερα αποτελέσματα την Πέμπτη 17/2/2022


ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Σήμερα μας έφερε ο Δήμος Ξάνθης και η υπηρεσία πρασίνου το δέντρο που είχαμε στολίσει στην Ευχούπολη τα Χριστούγεννα και το φυτέψαμε σε μια γωνιά της αυλής του σχολείου μας. Υπεύθυνη ομάδα προστασίας και φροντίδας του δέντρου ορίστηκε η Α΄τάξη που θα το προσέχει τα επόμενα 6 χρόνια και θα μεγαλώνει ταυτόχρονα μαζί με τους μαθητές.

Την Τρίτη το απόγευμα στις 8/2/2022 στο πλαίσιο σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων που υλοποιεί το σχολείο μας έγινε η 4η συνάντηση με τηλεδιάσκεψη και εισηγήτρια την ψυχολόγο - εκπαιδεύτρια ενηλίκων  κ.Ρούσσου Ελευθερία με θέμα: «ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

 

Μιλώντας για ένα μουσείο ΜΕΣΑ σε ένα μουσείο!
Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου μαθητές και μαθήτριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης του Γ1 τμήματος, μαζί με την εκπαιδευτικό Σταυρούλα Σεχλίδου παρακολούθησαν το πρόγραμμα :
👉"Εξερευνώ την Παράδοση και τον Λαϊκό Πολιτισμό"

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο την Πέμπτη 27/1/2022 θα λειτουργήσει κανονικά δια ζώσης . Σχετικά με τα selftest,οι μαθητές θα κάνουν ένα self test τη Τετάρτη (ΣΗΜΕΡΑ) για να έρθουν στο σχολείο την Πέμπτη, και ένα self test τη Πέμπτη για να έρθουν στο σχολείο τη Παρασκευή. Μην Ξεχάσετε να το δηλώσετε στο edupass. Όσοι μαθητές έκαναν το selftest την Τρίτη δε χρειάζεται να κάνουν πάλι σήμερα για να έρθουν στο σχολείο την Πέμπτη.

Την Τρίτη το απόγευμα στις 25/1/2022 παρ'  όλο που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω ψύχους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συνεχίζουν την αυτομόρφωσή τους με ένα ακόμα σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη με εισηγήτρια τη Μουσιολόγο  κ. Γκόγκου Κυριακή με θέμα " ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "

 

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Ξάνθης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια), την Τρίτη 25 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ( -8οC) που θα επικρατήσουν κατά της πρωινές ώρες, συνεπεία του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα με την επωνυμία «ΕΛΠΙΣ» αποφάσισε ο Δήμαρχος Ξάνθης

 

Στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης - αυτοβελτίωσης της σχολικής μας μονάδας και συγκεκριμένα στον άξονα: Σχέσεις σχολείου - οικογένειας το σχολείο μας, υιοθετώντας την καλή συνεργασία Συλλόγου γονέων με το Σύλλογο διδασκόντων, διοργάνωσε διαδικτυακή συνάντηση - ενημέρωση με το Κέντρο Πρόληψης "Έκφραση" με θέμα :
'Σχέσεις γονέων -σχολείου - Διαχείριση κρίσεων' την Τετάρτη 19/1/2022.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθούμε για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία γονέων-σχολείου, να συζητήσουμε τους όποιους προβληματισμούς μας, από κοινού και να προσπαθήσουμε με προτάσεις συνεργατικότητας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε

το Κέντρο Πρόληψης "ΕΚΦΡΑΣΗ" και συγκεκριμένα

την κ. Παρασκευή Διονυσίου, ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης Ξάνθης

Οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, θα πρέπει να προμηθευθούν από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

Στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης-αυτοβελτίωσης της σχολικής μας μονάδας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το σχολείο μας, υιοθετώντας την καλή συνεργασία Συλλόγου γονέων με το Σύλλογο διδασκόντων, προγραμματίζει διαδικτυακή συνάντηση -ενημέρωση με το Κέντρο Πρόληψης "Έκφραση" με θέμα :'Σχέσεις γονέων -σχολείου - Διαχείριση κρίσεων'.

Σκοπός της συνάντησης είναι να ενημερωθούμε για την καλύτερη δυνατή επικοινωνία γονέων-σχολείου, να συζητήσουμε τους όποιους προβληματισμούς μας, από κοινού και να προσπαθήσουμε με προτάσεις συνεργατικότητας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18:00

Ο σύνδεσμος θα σταλεί με mail  σε όλους.

Οι μαθητές θα κάνουν κάθε εβδομάδα δύο self-test.

Ο έλεγχος θα πρέπει να διενεργείται τις τελευταίες 24 ώρες πριν από την, Τρίτη (τη ΔΕΥΤΕΡΑ) και την  Παρασκευή (την ΠΕΜΠΤΗ).

Δεν πρέπει οι γονείς να ξεχνούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα στο σύνδεσμο https://edupass.gov.gr/

Τι προβλέπεται σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν μόνο για αυτή την εβδομάδα τρία self-test.

«Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή στο 2541024288.

Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον self-test για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self-test αντί για δύο από τους μαθητές.

Αυτός ο ενισχυμένος έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες πριν από την έναρξη του σχολείου (ΔΕΥΤΕΡΑ την Κυριακή, ΤΡΙΤΗ τη Δευτέρα, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ την Πέμπτη).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο γονέων ή επισκεπτών στο σχολείο είναι να κάνουν πρώτα δήλωση στο edupass ώς επισκέπτες.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα, Τετάρτη, 5-1-2022, μπορείτε να προμηθεύεστε από τα φαρμακεία 5 δωρεάν self test.

To 1ο θα πρέπει να γίνει την Κυριακή, 9-1-22, και να δηλωθεί το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr

https://www.minedu.gov.gr/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  WhatsApp Image 2022 01 04 at 5.00.12 PM

 WhatsApp Image 2022 01 04 at 5.00.12 PM 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WhatsApp Image 2022 01 04 at 5.47.40 PM

Οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου,
σας  εύχονται
Καλά
Χριστούγεννα!
και
για το
2022
Υγεία, Ευτυχία και
Χρόνια Πολλά
με κάρτες φτιαγμένες από μαθητές 4 χωρών που συνεργάζονται στο πρόγραμμα Erasmus+


Eνημερώνουμε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της  Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄τάξης ότι την Πέμπτη 16/12/2021 θα δοθούν εντύπως εσώκλειστοι σε φάκελο οι έλεγχοι προόδου του Α΄τριμήνου στους μαθητές.

 

 

Στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, το απόγευμα της Δευτέρας 13/12/2021, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο με εισηγήτρια την ψυχολόγο κ. Σεχλίδου Σταυρούλα  με θέμα "Διαχείριση κρίσεων και ψυχοκοινωνικών ζητημάτων στο σχολικό περιβάλλον"

  

Οι μαθητές της Ε'  τάξης και του Γ2 τμήματος στόλισαν το δέντρο που τοποθέτησε για εμάς ο Δ. Ξάνθης στην Ευχούπολη

 

 

 

 

 

 

Οι μαθητές του Δ2'  τμήματος σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βιστωνίδας επισκέφτηκαν το Πόρτο Λάγος - Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τα μυστικά της λίμνης Βιστωνίδας» στις 8/12/2021

Στόχοι :  Να γνωρίσουν οι μαθητές τη λίμνη Βιστωνίδα και τις ιδιαιτερότητές της, να προσεγγίσουν βιωματικά το λιμναίο οικοσύστημα, να γνωρίσουν τη δομή και λειτουργία του και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος.

Περιγραφή προγράμματος: Το πρώτο μέρος του προγράμματος υλοποιείται στο ΚΠΕ Βιστωνίδας στο χωριό Σέλινο, όπου γίνονται δραστηριότητες και παρουσίαση του λιμναίου οικοσυστήματος και το δεύτερο μέρος  στη λίμνη Βιστωνίδα για ορνιθοπαρατήρηση και μετρήσεις καθαρότητας του νερού.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες ότι από τη Δευτέρα 6/12/2021 θα ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα σχολικά γεύματα για τους μαθητές του σχολείου μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Παρακαλούμε οι μαθητές που παίρνουν γεύμα και δεν είναι γραμμένοι στο ολοήμερο να έχουν μαζί τους μία πάνινη τσάντα

 το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ΕΔΩ

 

Οι μαθητές του Γ1'  τμήματος σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βιστωνίδας επισκέφτηκαν το περιαστικό δάσος της Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: <<ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ>> στις 3/12/2021

Στόχοι :  Ανίχνευση και γνωριμία με το περιαστικό δάσος της Ξάνθης.

Περιγραφή προγράμματος: Τα παιδιά, μέσα από μια σειρά ελκυστικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που έχουν οργανωθεί στα πυκνόφυτα μονοπάτια της βυζαντινής ακρόπολης, ανιχνεύουν την βιοποικιλότητα και την ομορφιά του δάσους και ανακαλύπτουν τις θετικές του επιδράσεις. Με το διάβα τους γύρω και μέσα από τον περίβολο της ακρόπολης γνωρίζουν τους θρύλους και την ιστορία του οχυρού.

Οι μαθητές μπορούν να προμηθεύονται από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, δύο συσκευασίες με συνολικά δέκα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά από τα φαρμακεία. Με αυτά τα self tests οι μαθητές θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 23 Νοεμβρίου μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Εrasmus+ ΚΑ229 που υλοποιεί το σχολείο μας, από το σχολικό έτος 2020-2021 σε συνεργασία με άλλα τρία σχολεία από τις χώρες Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, επισκέφτηκαν την Ιταλία και την πόλη Carrara di Marina στην Τοσκάνη τρεις εκπαιδευτικοί από το σχολείο την εβδομάδα από 21 - 27 /11/2021 .

Για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς λόγους το Δ2 τμήμα επισκέφτηκε το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ξάνθης τη Δευτέρα 15-11-2021 όπου παρακολούθησε τη δράση με θέμα «γίνε και εσύ αστροναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό».

Ενημερώνουμε γονείς & κηδεμόνες ότι την 17η Νοεμβρίου 2021 ημέρα Τετάρτη δε θα γίνουν μαθήματα ούτε θα λειτουργήσει το ολοήμερο .

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και αφού γίνουν για την ημέρα αυτή εκδηλώσεις ανά τάξη θα αποχωρήσουν στις 09:30 π.μ.

Οι μαθητές του Δ1'  τμήματος σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βιστωνίδας επισκέφτηκαν το περιαστικό δάσος της Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: <<ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ>> στις 9/11/2021

Τα παιδιά, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων πεδίου που έχουν οργανωθεί στα πυκνόφυτα μονοπάτια, ανιχνεύουν την βιοποικιλότητα και την ομορφιά του δάσους και ανακαλύπτουν τις θετικές του επιδράσεις στην προστασία του εδάφους και την ανανέωση του αέρα της πόλης.

Από τον εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού σχολείου Δράμας, Στράτο Κυριαζίδη, όπου δημοσιεύει οπτικοποιημένες οδηγίες για το edupass για τους γονείς/κηδεμόνες.

Δείτε εδώ τις Οδηγίες για γονείς/κηδεμόνες

Προσοχή όταν κάνετε τις ενέργειες που περιγράφονται στον παραπάνω σύνδεσμο δεν χρειάζεται να στέλνετε mail με την κάρτα του μαθητή στο σχολείο.

Από τη Δευτέρα 01/11 έως και το Σάββατο 06/11, οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν μία συσκευασία με πέντε self test από τα φαρμακεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζουμαι ότι:* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,

 

Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/ τριών και οι ενήλικοι μαθητές/τριες που φοιτούν σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής θα πρέπει από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr και όχι  την πλατφόρμα self-testing.gov.gr , η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και, ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών - Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, σύμφωνα με τη οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινής απόφσης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β’ 4558).

Ο Δήμος Ξάνθης  σε συνεργασία με τον ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης (Αθλητικός και Πολιτιστικός Όμιλος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού) διοργανώνουν από κοινού  την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου αθλητική δράση προς τιμή του  Χρυσού Παραολυμπιονίκη του Τόκιο Θανάση Γκαβέλα

Ο Θανάσης Γκαβέλας χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 100 μέτρα κάνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 10.82. Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης ήταν συγκλονιστικός και αφού σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα προημιτελικά του αθλήματος μία μέρα νωρίτερα, μπήκε στον μεγάλο τελικό μαζί με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη που είναι ο συνοδός του στον αγώνα και έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Τους αθλητές θα συνοδεύει ο Ξανθιώτης πρωταθλητής μας και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 100μ με 10,11΄ Χρυσός Πανευρωπαϊκός πρωταθλητής και 9ος Ολυμπιονίκης με την σκυταλοδρομία 4*100 στο Σύδνεϋ,  Άγγελος Παυλακάκης .

«Αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Δήμο Ξάνθης , που για πρώτη φορά στην Αθλητική και Πολιτιστική Ιστορία της πόλης θα τιμηθεί ένας χρυσός παραολυμπιονίκης, προβάλλοντας στην νεολαία της Ξάνθης, αλλά και γενικότερα, τα Ολυμπιακά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθε.

Θα προβληθεί η πόλη μας  και θα αποτελέσει παράδειγμα αγάπης στους αθλητές με ειδικές ανάγκες και αναπηρία.Κανένα εμπόδιο δεν είναι απροσπέλαστο μπροστά στην ανθρώπινη  θέληση!» αναφέρεει η σχετική ανακοίνωση,

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης  του παραολυμπιονίκη:

09:00π.μ – 11:00π.μ (ΔΑΚ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

Αθλητικές δοκιμασίες με τη συμμετοχή των παρακάτω σχολείων:

  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (Ε΄τάξη)
  • Σχολείο Τυφλών & Αμβλυώπων (Φελώνη)
  • Σωματείο Τυφλών
  • 1ο Ειδικό Σχολείο Ξάνθης
  • Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης

11:30π.μ – 12:30μ.μ  (Δημαρχειακό Μέγαρο)

Βράβευση αθλητών από τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη Μανώλη

13:30μ.μ -14:00μ.μ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ)

Προσωπική συνέντευξη αθλητών

16:30-18:00μ.μ (ΔΑΚ / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)

άρθρο από https://xanthi2.gr/2021/10/26/%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%be%ce%ac%ce%bd%ce%b8%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%80/

Η γιορτή του σχολείου μας 27/10/2021

Την Τετάρτη 27/10/2021 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες στις 8:15 π.μ. και αφού υλοποιήσουν τις δραστηριότητες στις τάξεις τους για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα αποχωρήσουν στις 9:30 π.μ.

Η σημαιοφόρος θα έρθει και πάλι στις 11:30 π.μ. για να παραστεί στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

.....................................................................................................

με νεότερη απόφαση η Παρέλαση ακυρώθηκε

   Ενημερώνουμε ότι και φέτος θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας το πρόγραμμα σχολικά γεύματα.

   Στους μαθητές θα δοθούν δηλώσεις που πρέπει να υπογράψουν οι γονείς τους έως την Παρασκευή 15/10/2021 και θα δηλώνουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης.

  το πρόγραμμα σίτισης ΕΔΩ

Ξεκίνησε και σήμερα με τον αγιασμό κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και επίσημα το νέο σχολικό έτος

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιασμος

Ενημερώνουμε τους γονείς  και κηδεμόνες ότι τη Δευτέρα 13/9/2021 και ώρα 09:00 π.μ. θα γίνει ο αγιασμός στο σχολείο μας.

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και θα αποχωρήσουν μετά το πέρας του Αγιασμού, στις 09:30 π.μ..

   1. Οι πόρτες του σχολείου θα ανοίξουν για τους μαθητές μετά τις 8:05 π.μ. γι' αυτό θα παρακαλούσαμε να μην έρχονται νωρίτερα οι μαθητές.

  2. Οι μαθητές της Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξης με την είδοδό τους στο σχολείο θα πηγαίνουν στις αίθουσες.

.................................................................................

   3. Οι μαθητές της Α΄τάξης συνοδευόμενοι από ένα γονέα - κηδεμόνα θα έρθουν στο σχολείο στις 8:30 π.μ. και θα παραμείνουν στην αυλή του σχολείου.

  Όλοι οι μαθητές πριν την προσέλευσή τους θα πρέπει να έχουν κάνει selftest (Κυριακή 12-9-2021) και αφού το δηλώσουν στην πλατφόρμα του υπουργείου να  στείλουν το έγγραφο στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να το φέρουν μαζί τους και να το δείξουν κατά την είσοδό τους στους εκπαιδευτικούς.  Κανένας μαθητής δεν θα μπει στο σχολείο χωρίς να φέρει το παραπάνω έγγραφο.

Η χρήση μάσκας στο σχολείο είναι υποχρεωτική .

(Το επόμενο selftest θα γίνει την Πέμπτη 18-9-2021 για να έχουν το έγγραφο την Παρασκευή που θα έρθουν στο σχολείο.)

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες ως εξής:

  • οι μαθητές με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο,
  • οι εκπαιδευτικοί με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

περισσότερα: ΕΔΩ

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές, ότι το σχολείο ανοίγει στις
1 Σεπτεμβρίου 2021

για τους μαθητές στις  13 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ενημερώνουμε ότι για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα κάποιοι που δεν σέβονται τίποτα προκάλεσαν καταστροφές και ζημιές στο σχολείο μας.

Ας προστατέψουμε όλοι μαζί, το σχολείο μας γιατί αυτό θα είναι εκεί και θα περιμένει εμάς και τα παιδιά μας.

Σχεδόν καθημερινά εισέρχονται σε αυτό πολλοί, ας φροντίσουν όμως φεύγοντας από αυτό να το αφήνουν καθαρό χωρίς ζημιές.

Έχει ενημερωθεί και η αστυνομία.

Παρακάτω σας παρουσιάζω φωτογραφίες με τις ζημιές που έγιναν τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα.

 

 

   
© 7 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης