Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 ξεκινούν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα στα γνωστικά αντικείμενα των Μαθηματικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Στις εξετάσεις συμμετέχει και το σχολείο μας αφού είναι ένα από τα 300 Δημοτικά Σχολεία που επιλέχθηκαν απ  την Επιστημονική Επιτροπή και αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο των σχολείων της χώρας, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με το Υ.ΠΑΙ.Θ. «στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα. Θα καταστεί, έτσι, δυνατή, για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, η διαμόρφωση βελτιωτικών παρεμβάσεων στη βάση μετρήσιμων, αξιόπιστων και αντιπροσωπευτικών δεδομένων».

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Ενδεικτικά Θέματα

Φύλλο_απαντήσεων_ΕΕΔΧ_2022

   
© 7 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης