Απερχόμενος από τη θέση του Διευθυντή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και αποχωρώντας από την ενεργό εκπαιδευτική υπηρεσία, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέρφους για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τους γονείς και τους μαθητές, το μέλλον του κόσμου, που μας γεμίζουν ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, τους οποίους βέβαια θα θυμάμαι με νοσταλγία και θα είμαι περήφανος για αυτούς.

Εύχομαι στη νέα διευθύντρια που αναλαμβάνει τη διεύθυνση του σχολείου, καλή επιτυχία στο έργο της.

Τρίτη και Τετάρτη τις δύο πρώτες ώρες στην αυλή του σχολείου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τη λήξη του σχολικού έτους. Όλα τα τμήματα συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες που έγιναν.

Στο τέλος ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κέρασε τους μαθητές  γκοφρέτες, προσφορά του , την τελευταία ημέρα του σχολικού έτους  και φυσικά το ευχαριστήθηκαν όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Την ΠΕΜΠΤΗ 15/6/2023 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και αφού πάρουν τους Τίτλους Προόδου και τα αναμνηστικά η έκτη τάξη θα αποχωρήσουν στις 9:30 π.μ.

Το σχολείο θα συνεχίσει τη λειτουργία του έως την 21/6/2023 ημέρα Τετάρτη.

Image result for τελος σχολικου ετους

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Ομάδα δύο εκπαιδευτικών και έξι μαθητών επισκέφτηκαν την πόλη Λινάρες της Ισπανίας, από τις 7 Μαΐου 2023 έως και τις 13 Μαΐου 2023, όπου σε συνεργασία με άλλες τρεις χώρες υλοποιούν πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Enrichment is the result of meeting».

Η οργάνωση όλου του προγράμματος της επίσκεψης ήταν πολύ καλή και ευχαριστούμε τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Ισπανίας. Μας υποδέχτηκαν με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα (δοκιμάσαμε τα τσούρος , την παέλια και τα τάπας).

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του σχολείου και ειδικά για τα προγράμματα που υλοποιούν σε μαθητές με αυτισμό και με προβλήματα όρασης. Επισκεφτήκαμε το στάδιο στο κέντρο της πόλης που γίνονται ταυρομαχίες, την παλιά πόλη με τα αρχαιολογικά ευρήματα, το δημαρχείο. Ταξιδέψαμε στην Γρανάδα και την Αλάμπρα, το ανάκτορο και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών κι τη Μαδρίτη.

 

 

 

 

 

Μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Δασαρχείο Σταυρούπολης, όπου ενημερώθηκαν από τον Δασάρχη για την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δάσος στη συνέχεια δίπλα στον ποταμό Νέστο έκαναν ιππασία και χάρηκαν το καταπράσινο περιβάλλον.

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη Linares πρόκειται να βρεθούν για μία εβδομάδα από 7-13/5/2023 έξι μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί για να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το σχολείο μας σε συνεργασία με άλλα τρία σχολεία από την Ισπανία , την Ιταλία και τη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν την Αγγλική γλώσσα, να γνωρίσουν άλλους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και να επισκεφτούν σχολεία, μουσεία και ιστορικά μνημεία.

 

 

Επιστρέφουμε στις 24/4/2023 ημέρα Δευτέρα

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Δ ́ τάξης, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στην Ε ́ τάξη ότι θα πρέπει να συμπληρώνουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέτουν στο Διευθυντή του Σχολείου μέσω των μαθητών έως 28 Απριλίου 2023. 

Παρακάτω αφορά μαθητές της ΣΤ΄τάξης

Ενημερώνουμε, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης ότι, κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 17η Μαΐου  2023.

Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές μας ότι στις 7 Απριλίου 2023 ημέρα Παρασκευή το πρώτο 2ωρο, οι Χριστιανοί μαθητές θα παραστούν στον Ι.Ν. Κων/νου & Ελένης  και οι Μουσουλμάνοι μαθητές θα μείνουν στο σχολείο.

στη συνέχεια τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης δημιούργησαν το δικό τους Μουσείο, Λαϊκής Τέχνης και το παρουσίασαν στα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου καθώς και στους γονείς τους. 
 

Παρασκευή  24/3/2023

Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και αφού γίνουν οι εκδηλώσεις ανά τμήμα που έχουν προγραμματιστεί, θα σχολάσουν στις 9:40 π.μ.

Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες με το συνοδό εκπαιδευτικό θα παραβρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας στις 12:00 όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων

Σάββατο  25/3/2023

Παρέλαση
Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση το Σάββατο 25/3/2023  θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11:00 π.μ.

Μετά το τέλος της παρέλασης του σχολείου θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους από το ρολόι, στην κεντρική πλατεία.      

Παρακαλούμε για λόγους ασφάλειας για την έγκαιρη παραλαβή  

Το διάστημα 12 – 18 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία δύο  εκπαιδευτικών και έξι μαθητών από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης επισκέφτηκαν το σχολείο: Istituto Comprensivo “Giuseppe Taliercio” στην Marina di Carrara της Ιταλίας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus +, με θέμα: «Enrichment is the result of meeting».

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ελλάδα, και η Ιταλία.      

Την εβδομάδα αυτή οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σχολείου, δημιούργησαν με τη βοήθεια εκπαιδευτικών Τ.Π.Ε. δικά τους παιχνίδια με βίντεο και μουσική, έμαθαν να παίζουν μουσική.

 

Επισκέφτηκαν τα φημισμένα λατομεία μαρμάρου και τις ιστορικές και όμορφες πόλεις της περιοχής, την Πίζα, την Φλωρεντία και τη La Spezia .

 

Τις αποστολές υποδέχτηκε στο δημαρχείο η δήμαρχος της Carrara και μίλησε για την πόλη της που είναι γνωστή για τα λευκά της μάρμαρα σε όλο τον κόσμο.

Η επόμενη συνάντηση και τελική θα γίνει στην Ισπανία το Μάιο 7-13/5/2023

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Marina di Carrara πρόκειται να βρεθούν για μία εβδομάδα από 12-18/3/2023 έξι μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί για να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το σχολείο μας σε συνεργασία με άλλα τρία σχολεία από την Ισπανία , την Ιταλία και τη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν την Αγγλική γλώσσα, να γνωρίσουν άλλους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς και να επισκεφτούν σχολεία, μουσεία και ιστορικά μνημεία.

 

Την Τετάρτη 15/3/2023 θα δοθούν οι έλεγχοι του Β΄ τριμήνου στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης στις 13:00.

   
© 7 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης