Αγαπητά μας παιδιά,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία σας! Με την προσπάθειά σας στηρίξατε ουσιαστικά πολλά άλλα παιδιά!
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε από ένα 10χρονο παιδί, τον Ανδρέα, ένα παιδί με διάθεση να βοηθά όπως εσείς. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανήκει σε όλα τα παιδιά! Είναι δικό σας και στόχο έχει να είστε χαρούμενα και χαμογελαστά πάντα, όπως σας αξίζει!
Είμαστε περήφανοι που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! Θα μας δώσετε μεγάλη χαρά αν καταφέρετε κάποια ημέρα μαζί με τις οικογένειές σας να μας επισκεφθείτε σε κάποιον από τους χώρους μας σε όλη την Ελλάδα!
Εάν χρειαστείτε οτιδήποτε να γνωρίζετε πως θα είμαστε δίπλα σας!
Να είστε πάντα καλά και ευτυχισμένα με τους αγαπημένους σας!
«Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»*


Με εκτίμηση,
Κώστας Γιαννόπουλος
Πρόεδρος Δ.Σ.

Θα σας δούμε και πάλι στις 7 Σεπτεμβρίου 2020

Να είστε όλοι υγιείς και να προσέχετε.

Σας ενημερώνουμε ότι στις 26/6/2020 ημέρα Παρασκευή θα δοθούν οι βαθμοί του Γ΄ τριμήνου και οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών στους μαθητές του σχολείου μας.

Για να αποφύγουμε το συνωστισμό ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε να δώσει τα παραπάνω έγγραφα στους μαθητές ή στους γονείς την ημέρα αυτή εκ περιτροπής.

Σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να έρχεστε για να παραλάβετε τους ελέγχους και τα ενδεικτικά:

Από τις 8:30 π.μ. έως 9:00 π.μ. για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων.

Από τις 9:00 π.μ.  έως 9:30 π.μ. για τους μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων.

Από τις 9:30 π.μ.  έως 10:00 π.μ. για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄τάξης.

Τόπος παραλαβής: η αυλή του σχολείου.

Οι γονείς που έχουν παιδιά σε διαφορετικές τάξεις θα παραλαμβάνουν τα παραπάνω έγγραφα από τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους την ίδια ώρα με σειρά.

Οι γονείς που δεν θα μπορέσουν να έρθουν για να πάρουν τα έγγραφα στις 26/6/2020, μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο και τις επόμενες δύο εργάσιμες ημέρες ( Δευτέρα 29/6/2020 και Τρίτη 30/6/2020 ) και ώρα 9:00 – 11:00 π.μ.

Όσοι έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να τους αποσταλούν οι βαθμοί του Γ΄ τριμήνου και οι Τίτλοι Προόδου και Σπουδών στο προσωπικό τους λογαριασμό με mail, αυτό θα γίνει την ίδια ημέρα (Παρασκευή 26/6/2020)

Παρακαλούμε το παραπάνω πρόγραμμα να τηρηθεί πιστά, για να αποφύγουμε το συνωστισμό να φροντίσουν όλοι να πάρουν όλα τα κατάλληλα μέτρα, προτείνεται οι γονείς να εισέρχονται στο σχολείο με μάσκα, κρατώντας απόσταση 1,5-2 μ.  μεταξύ τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., για να έχουμε ένα καλό Καλοκαίρι με υγεία και ασφάλεια.

Ενημερώνουμε γονείς και κηδεμόνες ότι μετά από το κρούσμα covid-19 που εμφανίστηκε στο σχολείο μας και υλοποιώντας το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, το σχολείο μας λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα και μόνο η τάξη ΣΤ1, που είχε  το κρούσμα covid-19 θα παραμείνει κλειστή έως τις 26/6/2020.

Αν κατα τη διάρκεια της ημέρας έχουμε κάτι νεώτερο θα ενημερωθείτε άμεσα.

Οι γονείς που επιθυμούν να γράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο τμήμα του σχολείου για το σχολικό έτος 2020-2021, να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να κατεβάσουν την αίτηση από ΕΔΩ και να μας τα στείλουν με  mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την Τρίτη 23/6/2020

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
2. Οι μαθητές/τριες, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,
• πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το εφημεριδάκι μας

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 15/6/2020 οι μαθητές των τμημάτων Α1΄, Α2΄, Β2΄, Γ΄, Ε1΄, Ε2' και Στ2΄θα έρχονται στο σχολείο καθημερινά.

Συνεχίζουν να έρχονται εκ περιτροπής, όπως ερχόταν έως και σήμερα, οι μαθητές των τμημάτων Β1΄, Δ1΄, Δ2΄και Στ1΄

Από τη συμμετοχή του σχολείου μας στο  Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Αειφορίας (α΄ έτος: 2019-2020)

 

H εργασία του σχολείου μας ΕΔΩ

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν στην Γ΄ τάξη του σχολείου μας ότι για την επόμενη σχολική χρονιά θα χρειαστεί να ανανεώσουν το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Θα πρέπει να εκτυπώσετε από ΕΔΩ το Α.Δ.Υ.Μ. και να επισκεφτείτε τον παιδίατρο ώστε να συμπληρώσει το παραπάνω έγγραφο και να το καταθέσετε στο σχολείο έως το Σεπτέμβρη.

*Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Στ΄τάξης που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στο Γυμνάσιο το 2020-2021, θα πρέπει να κάνουν το ίδιο και να καταθέσουν το ΑΔΥΜ στο Γυμνάσιο το Σεπτέμβρη.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι την Τρίτη 9/6/2020 οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Β2, Δ1, και Δ2 θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 12:25 λόγω απεργίας εκπαιδευτικού.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ τάξης ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επίδοση της βαθμολογίας του Β΄τριμήνου που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τις 10 Μαρτίου.

Μετά από την εγκύκλιο που μας έστειλε το Υ.ΠΑΙ.Θ. οι έλεγχοι θα παραδοθούν στους γονείς με δύο τρόπους.

1. Σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή/τριας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων  στο σχολείο.

2. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σάρωση του πρωτοτύπου, ύστερα από γραπτή συναίνεση των γονέων/κηδεμόνων.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα γίνει και η επίδοση της βαθμολογίας γ΄τριμήνου και των τίτλων σπουδών

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες που επιθυμούν να τους σταλεί η βαθμολογία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα mail που μας έχουν δηλώσει ή σε κάποιο νέο που θα μας δηλώσουν να το κάνουν συμπληρώνοντας την παρακάτω δήλωση και να τη στείλουν στο mail του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η δήλωση ΕΔΩ

* Οι γονείς των μαθητών που δεν παρακολουθούν αυτήν την περίοδο τα μαθήματα στο σχολείο θα πρέπει να μας στείλουν την παραπάνω δήλωση ή να φροντίσουν να έρθουν στο σχολείο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2541024288 από την Τρίτη 9/6/2020.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Στ' τάξης του σχολείου μας ότι έχει σταλεί mail που σας ενημερώνει το Γυμνάσιο που θα εγγραφεί το παιδί σας για το σχ. έτος 2020-2021.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε λάβει επικοινωνήστε στο τηλ. 2541024288 

* Θα πρέπει ακόμα να κατεβάσετε από ΕΔΩ το δελτίο υγείας και έως το Σεπτέμβρη να το καταθέσετε συμπληρωμένο στο Γυμνάσιο

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να  δουν στο mail που μας έχουν δηλώσει αν έχουν λάβει το πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει ο κάθε μαθητής να έρχεται σχολείο το μήνα Ιούνιο.

Σε περίπτωση που δεν λάβατε mail επικοινωνήστε με το σχολείο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. άμεσα.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι η ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο από τη Δευτέρα 1/6/2020 θα είναι 8:00 - 8:15 από την ανατολική είσοδο όπως γινόταν έως τώρα.

Παρακαλούμε τους γονείς να μην συνωστίζονται στην είσοδο και να αφήνουν τους μαθητές λίγα μέτρα πιο μακριά για να εισέρχονται μόνοι τους στην αυλή του σχολείου όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί.

Όσοι μαθητές έρχονται πριν τις 8:00 θα περιμένουν στην αυλή του σχολείου κρατώντας τις ανάλογες αποστάσεις μεταξύ τους σε συγκεκριμένο χώρο.

Μετά τις 8:00 π.μ. θα ανοίγουν οι πόρτες των αιθουσών και θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί στην είσοδό τους, όπου θα τους προσέχουν.

Δεν θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος σύμφωνα με οδηγία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

* Οι μαθητές του Δ2΄τμήματος θα αλλάξουν αίθουσα και θα κάνουν μάθημα στην αίθουσα που γίνεται το μάθημα της πληροφορικής.

Χώροι διαλειμμάτων (εκ περιτροπής)

 

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες ότι από τη Δευτέρα 1/6/2020 θα ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα σχολικά γεύματα για τους μαθητές που θα βρίσκονται στο σχολείο και έχουν δηλώσει να συμμετέχουν.

Όσοι από τους μαθητές έχουν αλλάξει γνώμη και δεν επιθυμούν να λαμβάνουν γεύματα παρακαλούμε να το δηλώσουν τη Δευτέρα και Τρίτη στον Δ/ντη του σχολείου.

 

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες που δε θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο το μήνα Ιούνιο να συμπληρώσουν και να στείλουν την υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτουμε για να γίνει σωστός προγραμματισμός της λειτουργίας του σχολείου.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι έως την Παρασκευή 29/5/2020 θα ενημερωθείτε με mail για το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει το σχολείο μας και ποιοι μαθητές και πότε θα έρθουν αφού αυτό θα γίνεται εκ περιτροπής.

 

 

 

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου:

Ενημερώνουμε, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης ότι, κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση μέχρι την 4η Ιουνίου 2020.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Δ ́ τάξης, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στην Ε ́ τάξη ότι θα πρέπει να συμπληρώνουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέτουν στο Διευθυντή του Σχολείου ή να τη στείλουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως 5 Ιουνίου 2020. 

1. Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα.

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από

15 έως 29 Μαΐου 2020 και από 9:30 – 11:00 π.μ.

Για την εισαγωγή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης για το σχολικό έτος 2020-2021 οι γονείς – κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής από τις 4 Μαΐου έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00  ηλεκτρονικά στο E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2541092256.

Σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων).

Περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο μας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: http://gym-mous-xanthis.xan.sch.gr και στο τηλέφωνο 2541092212.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2020-2021

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες ότι συνεχίζονται τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης και για το μήνα Μάιο και την εβδομάδα από 11-15/5/2020 με το  ίδιο πρόγραμμα.

-------------------------------------------------------------------------

Οι εγγραφές μαθητών στο σχολείο μας, από το Νηπιαγωγείο στην Α΄ τάξη, θα γίνουν το 2ο 15/νθημερο του Μαίου μετά τη δημοσίευση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των Υ.Α. και εγκυκλίων που θα μας κοινοποιηθούν.

 

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι από τη Δευτέρα 27/4/2020 και από τις 12:00 - 16:00 θα ξεκινήσουν και πάλι μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα σας κοινωποιηθεί στα mail που μας έχετε δηλώσει από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων το Σάββατο 25/4/2020

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και το πρόγραμμα.

Όπως θα παρατηρήσετε κυρίως οικογένειες που έχετε δύο ή τρία παιδιά στο σχολείο μας, κάποια μαθήματα είναι προγραμματισμένα την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα και αυτό σας δημιουργεί πρόβλημα, το γνωρίζουμε και προσπαθούμε, όσο αυτό είναι εφικτό, να το μειώσουμε αλλά δεν μπορεί να γίνει για όλα τα μαθήματα γιατί στο σχολείο μας φοιτούν 73 αδέρφια σε διάφορα τμήματα και το ωράριο είναι συγκεκριμένο 12:00 - 16:00.

Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

  Οι μαθητές του Ε2 τμήματος συνεχίζουν, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, ακόμα και από το σπίτι να εκδίδουν την εφημερίδα τους  και να μας κρατούν συντροφιά με τα νέα τους, τα άρθρα τους και τις προτάσεις τους.  Ως μικροί δημοσιογράφοι που αγαπούν αυτό που κάνουν δεν ξεκουράζονται ποτέ.

ΜΠΡΑΒΟ.......

 

 

 

 

Διαβάστε την εφημερίδα: ΕΔΩ

Ο εκπαιδευτικός των εικαστικών κ. Παναγιώτης Κανδυλής στο κανάλι του στο youtube κάνει μία πρόταση στους μαθητές πως με απλά βήματα θα κατασκευάσουν μόνοι τους την λαμπάδα για το Πάσχα.

περισσότερα: ΕΔΩ

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα μαθημάτων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για αυτήν την εβδομάδα, που προβάλλεται από την ΕΡΤ2 κάθε μέρα στις 10 πμ.

Ειδικότερα:

Πρόγραμμα Τετάρτης 01/04/2020

-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Θερμοκρασία – Θερμότητα»
-Φυσική Ε’ «Ηλεκτρικό κύκλωμα / Αγωγοί – Μονωτές»
-Γλώσσα Ε’ «Εγκλίσεις των ρημάτων»

Πρόγραμμα Πέμπτης 02/04/2020

-Μαθηματικά Β’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Α΄ Μέρος»
-Μαθηματικά Δ’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Β΄ Μέρος»
-Γλώσσα Β’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Περιγραφικός Λόγος»

Πρόγραμμα Παρασκευής 03/04/2020

-Γλώσσας Γ’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός Λόγος»
-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Ιδιότητες του Φωτός»
-Γλώσσα ΣΤ’ «Μεταβατικά, αμετάβατα, συνδετικά ρήματα».

           

 

 

 

Τρίτη 31 Μαρτίου   10 π.μ και κάθε πρωί στις 10:00
1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη
2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος

Δευτέρα 30 Μαρτίου 10 π.μ και κάθε πρωί στις 10:00
1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
2. Ιστορία Δ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος
3. Φυσική Ε’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου
1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη
2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης
Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος
(Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ και αφορά τις δύο πρώτες ημέρες/30 και 31 Μαρτίου 2020)

Να μην ξεχνάμε γιορτάζουμε ακόμα και από το σπίτι
την 25 Μαρτίου

Ας θυμηθούμε από τα παλιά.....

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχαμε από το Υ.ΠΑΙ.Θ.,  κρίνεται αναγκαίο οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να ενημερώσουν στο σχολείο, άμεσα τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) και τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε να καταχωριστούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας my school.

Παρακαλούμε να μας επικαιροποιήσετε ή να μας ενημερώσετε στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) και τα κινητά σας τηλέφωνα ως εξής

Ονοματεπώνυμο μαθητή τάξη - τμήμα τηλ. μητέρας τηλ. πατέρα mail
         

 Παρακαλούμε να ενημερώσετε και γονείς μαθητών που γνωρίζετε και ίσως δεν επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας, αναστέλλεται η λειτουργία  όλων  των σχολικών μονάδων για 14 μέρες (έως 24/3) για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

   Ενημερώνουμε ότι από τις 9/3/2020 θα ξεκινήσει στο σχολείο μας το πρόγραμμα σχολικά γεύματα, όσοι μαθητές δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν καλό είναι να έχουν μία μικρή τσάντα μαζί τους.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδ/ντων του 7ου Δημ. Σχ. Σχολείου Ξάνθης, σε εφαρμογή του νόμου με ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019  τα διδακτικά βιβλία θα παραμείνουν στο σχολείο για το μήνα Μάρτιο 2020, την Παρασκευή  6/3/2020  και την Παρασκευή  20/3/2020 .

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 28/2/2020 το σχολείο δε θα λειτουργήσει 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00

χώρος συγκέντρωσης παλιά αστυνομία στην 28η Οκτωβρίου στις 11:40 π.μ.

Οι μαθητές των τμημάτων ΣΤ1΄,  ΣΤ2΄, Ε2΄και Β1΄ σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Ξάνθης θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναδάσωσης που θα πραγματοποιηθεί στο 4ο χιλ. της εθνικής οδού Ξάνθης - Δράμας στις 26-2-2020.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων την Πέμπτη 20/2/2020 θα μοιράσει στους μαθητές σάντουιτς  την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Με τις αποκριάτικες ενδυμασίες μας, θα χορέψουμε και  όλοι μαζί  θα δημιουργήσουμε μια όμορφη παρέα.

Οι μαθητές την ημέρα αυτή το τελευταίο δίωρο θα έρθουν σε επαφή με την παράδοση και θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους.

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας ότι την Τρίτη 18/2/2020 λόγω απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα των μαθητών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι μαθητές του Ε1 τμήματος δε θα έρθουν στο σχολείο την ημέρα αυτή.

Οι μαθητές του Δ1 τμήματος θα έρθουν στις 9:00 π.μ.

Οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Δ2 και Β2  Θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 12:25 μ.μ.

Οι μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων θα κάνουν κανονικά το ημερήσιο πρόγραμμά τους.

 

Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά

Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδ/ντων του 7ου Δημ. Σχ. Σχολείου Ξάνθης, σε εφαρμογή του νόμου με ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019  τα διδακτικά βιβλία θα παραμείνουν στο σχολείο για το μήνα Φεβρουάριο 2020, την Παρασκευή  21/2/2020 .

 Σας αποστέλλουμε συνημμένα την Προκήρυξη Αγώνων για το «32o Ατομικό και 18Ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Μαθητών-τριων 2020 - Προκριματικοί Αγώνες Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης» που θα διεξαχθούν ανά ηλικιακή κατηγορία στην αίθουσα του Συλλόγου μας, στο Αμοιριδείο Αθλητικό Κέντρο (Θύρα 4), το Σάββατο 07, Κυριακή 08, Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

διαφορετικά παιδιάΣε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων της Ξάνθης θα γίνει ενημέρωση στο σχολείο μας στα τμήματα Β1, Β2, Γ'  στις 21/2/2020 και στο Δ1’, Δ2’ στις 25/2/2020,  με θέμα: «Τιμώντας τη διαφορετικότητα»

"Παραμύθι, μύθι, μύθι, το κουκί και το ρεβύθι, δώσ΄της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν΄αρχινίσει!"

Τα παραμύθια αποτελούν ένα εργαλείο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των ατόμων μιας κοινωνίας. 

Την Παρασκευή 14/2/2020 θα επισκεφθεί το σχολείο μας ειδική εκπαιδευτικός όπου θα διηγηθεί στους μαθητές της Α', Β'. Γ' και Δ' τάξης παραδοσιακά παραμύθια και στο τέλος θα γίνει συζήτηση με τους μαθητές

Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές μας ότι στις 30 Ιανουαρίου 2020 ημέρα Πέμπτη θα πάμε στον Ι.Ν. Κων/νου & Ελένης για να γιορτάσουμε τη μνήμη των Τριών Πατέρων των Γραμμάτων και της Ορθοδοξίας, των Τριών Ιεραρχών

στη συνέχεια τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας στο σχολείο μας

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων πρόσφερε τη Βασιλόπιτα και τα βιβλία στους μαθητές . 

Αποτέλεσμα εικόνας για πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπηςΤονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.
Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.

περισσότερα εδώ

 

DSC07111

Σε συνεργασία με το ΚΠΕ Παρανεστίου θα υλοποιηθούν στο σχολείο μας τα παρακάτω προγράμματα για το B΄ΤΡΊΜΗΝΟ,

από το ΣT1΄ τμήμα το πρόγραμμα «Από τη ζωή των μελισσών» στις 24/1/2020,

από το τμήμα ΣΤ2’ το πρόγραμμα «Από τη ζωή των μελισσών» στις 28/1/2020,

από το τμήμα Β2’ το πρόγραμμα «Τα απορρίμματα» 13/3/2020 και

από το τμήμα Β1’ το πρόγραμμα «Τα απορρίμματα» στις 10/3/2020

Μετά από αίτημα του σχολείου στη Δ/νση πρασίνου του Δ. Ξάνθης, ήρθε συνεργείο που κλάδεψε τα δέντρα στο βορινό τμήμα της αυλής.

,

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδ/ντων του 7ου Δημ. Σχ. Σχολείου Ξάνθης, σε εφαρμογή του νόμου με ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019  τα διδακτικά βιβλία θα παραμείνουν στο σχολείο για το μήνα Ιανουάριο 2020, την Παρασκευή  17/1/2020 και την Παρασκευή  31/1/2020 .

Οι μαθητές της Δ'  τάξης του σχολείου μας την Τρίτη 14/1/2020 θα επισκεφτούν την καπναποθήκη και σε συνεργασία με την αρχαιολόγο κ. Νατάσα Μιχαηλίδου θα ενημερωθούν για την νεότερη ιστορία της Ξάνθης και τις καπναποθήκες.

Αποτέλεσμα εικόνας για εορτές  των Χριστουγέννων,

Μέχρι και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου τα   Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα

σχολεία θα κλείσουν  στις 24 Δεκεμβρίου  για τις εορτές  των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων και  θα ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου.

.............................................................................................................................

Τη Δευτέρα 23/12/2019 το πρώτο δίωρο θα γίνει εκκλησιαμός  για τους χριστιανούς μαθητές, όπου θα μπορούν να κοινωνήσουν.

Οι μουσουλμάνοι μαθητές θα μείνουν στο σχολείο και θα απασχοληθούν από εκπαιδευτικούς κατά την ώρα του εκκλησιασμού.

Για την εγγραφή στην Α' τάξη Γυμνασίου ο/η κηδεμόνας κάθε μαθητή/τριας καταθέτει εντός του μηνός Δεκεμβρίου του διανυόμενου σχολικού έτους ύστερα από σχετική πρόσκληση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον/στη Διευθυντή/ντρια του Δημοτικού στο οποίο φοιτά ο/η μαθητής/τρια υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό. Ο/Η Διευθυντής/ντρια του Δημοτικού μεριμνά για την κατάρτιση πίνακα με τις διευθύνσεις των μαθητών/τριών και έχει την ευθύνη, οι μεν δηλώσεις να παραμείνουν στο σχολείο, ο δε πίνακας να αποσταλεί στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χριστούγεννα & ΣΙΑ

Οι τάξεις Ε', και ΣΤ' στις 20/12/2019 θα επισκεφθούν τον κινηματογράφο ODEON όπου θα παρακολουθήσουν την ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο

<< Χριστούγεννα & ΣΙΑ>>

  Όταν όλα του τα ξωτικά αρρωσταίνουν παραμονές Χριστουγέννων, ο Αϊ-Βασίλης αναγκάζεται να κατεβεί στη Γη για να βρει… βιταμίνες.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους γονείς για τη γενναιόδωρη προσφορά τους σε τρόφιμα και είδη υγιεινής. Συγκεντρώθηκαν 18 μεγάλες κούτες. 

Η μεταφορική << Εν κινήσει >> παρέλαβε από το σχολείο και μετέφερε δωρεάν όλο το υλικό στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης στο Αρίστηνο, Αλεξανδρούπολη-Έβρου.

Την Παρασκευή 13/12/2019 θα δοθούν οι έλεγχοι του Α΄ τριμήνου στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄,

Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης
Επίσης, θα γίνει ενημέρωση των γονέων
και κηδεμόνων των Β1' και Β2' τμημάτων για την

πρόοδο των μαθητών

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12/2019 ΩΡΑ 6:30 μμ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

Η χορωδία του σχολείου μας υπό τη διεύθυνση της μουσικού, θα συμμετέχει με δύο τραγούδια στην παραπάνω εκδήλωση,

* Κάλαντα Χριστουγέννων Σύρου
* Πάει ο παλιός ο χρόνος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων της Ξάνθης θα γίνει ενημέρωση στο σχολείο μας στα τμήματα Ε1, Ε2 στις 13/12/2019 και στο ΣΤ1’, ΣΤ2’ στις 10/1/2020, για το διαδίκτυο με θέμα: «Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός?» .

Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδ/ντων του 7ου Δημ. Σχ. Σχολείου Ξάνθης, σε εφαρμογή του νόμου με ΦΕΚ 6014/τ.Β΄/31-12-2018 και ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019  τα διδακτικά βιβλία θα παραμείνουν στο σχολείο για το μήνα Δεκέμβριο 2019, την Παρασκευή  13/12/2019 .

Ενημερώνουμε  μαθητές και γονείς του σχολείου μας ότι την Τετάρτη 11/12/2019 δε θα γίνουν μαθήματα και το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.

Ο ι μαθητές της Δ'  τάξης του σχολείου μας την Τετάρτη 4/12/2019 και της Β΄τάξης την Παρασκευή 13/12/2019 θα επισκεφτούν την καπναποθήκη και σε συνεργασία με την αρχαιολόγο κ. Νατάσα Μιχαηλίδου θα ενημερωθούν για την νεότερη ιστορία της Ξάνθης και τις καπναποθήκες.

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας, με

τη συνοδεία των εκπαιδευτικών  την Πέμπτη 5/12/2019.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία οι μαθητές του ΣΤ2΄τμήματος θα επισκεφτούν το Δημοτικό αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από   το Σωματείο ατόμων με αναπηρία.

Οι μαθητές του Ε1'  τμήματος σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βιστωνίδας θα επισκεφτούν το περιατικό δάσος της Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: <<ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ>> στις 29/11/2019.

Η δράση είχε αναβληθεί λόγω καιρού.

periastiko-210x210b

Τα παιδιά, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων πεδίου που έχουν οργανωθεί στα πυκνόφυτα μονοπάτια, ανιχνεύουν την βιοποικιλότητα και την ομορφιά του δάσους και ανακαλύπτουν τις θετικές του επιδράσεις στην προστασία του εδάφους και την ανανέωση του αέρα της πόλης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε να συγκεντρώσει είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης για το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης και όρισε  ως εβδομάδα για τη πραγματοποίηση της προσπάθειας αυτής από  τις 2/12/2019 έως 6/12/2019
Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή.                                                   Σας παραθέτουμε  ενδεικτική λίστα προϊόντων:

Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, κρέμες αραβοσίτου, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμούς.

- Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα.

- Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λ.π..

- Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λ.π.

- Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, λαδόκολλα, διαφανή μεμβράνη.

Οι τάξεις Α', Β', Γ', και Δ' στις 27/11/2019 θα επισκεφθούν τον κινηματογράφο ODEON όπου θα παρακολουθήσουν την ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο

<< Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων>>

Ένας Γέτι με μαγικές ιδιότητες δραπετεύει από ένα εργαστήριο πειραμάτων, όπου ήταν φυλακισμένος, και καταφεύγει στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας. Η νεαρή Γι, η οποία τον ανακαλύπτει, αποφασίζει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στα Ιμαλάια.

Αποτέλεσμα εικόνας για γετι ο χιονανθρωποσ των ιμαλαϊων

Σε συνεργασία με το Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων της Ξάνθη/ς έγινε ενημέρωση στο σχολείο μας στα τμήματα Γ’, Β1, Β2, Δ1’ και Δ2’ το /πρόγραμμα «Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός?» στις 6/11/2019 και στις 8/11/2019

DSC07111

Σε συνεργασία με το ΚΠΕ Παρανεστίου θα υλοποιηθούν στο σχολείο μας τα παρακάτω προγράμματα για το Α΄ΤΡΊΜΗΝΟ,

η Γ΄ τάξη το πρόγραμμα «Τα απορρίμματα» στις 8/11/2019,

το τμήμα Δ2’ το πρόγραμμα «Από τη ζωή των μελισσών» στις 13/11/2019,

το τμήμα Ε2’ το πρόγραμμα «Ζώα-Φυτά της Ροδόπης» στις 2/12/2019 και

το τμήμα Ε1’ το πρόγραμμα «Ζώα-Φυτά της Ροδόπης» στις 4/12/2019.

Οι μαθητές της Ε'  τάξης σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βιστωνίδας θα επισκεφτούν το περιατικό δάσος της Ξάνθης στα πλαίσια υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα: <<ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ>> στις 12 και 13/11/2019.

periastiko-210x210b

Τα παιδιά, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων πεδίου που έχουν οργανωθεί στα πυκνόφυτα μονοπάτια, ανιχνεύουν την βιοποικιλότητα και την ομορφιά του δάσους και ανακαλύπτουν τις θετικές του επιδράσεις στην προστασία του εδάφους και την ανανέωση του αέρα της πόλης.

Ενημερώνουμε γονείς & κηδεμόνες ότι την 15η Νοεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή δε θα γίνουν μαθήματα ούτε θα λειτουργήσει το ολοήμερο .

Οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15 π.μ. και αφού γίνουν για την ημέρα αυτή εκδηλώσεις ανά τάξη θα αποχωρήσουν στις 09:30 π.μ.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδ/ντων του 7ου Δημ. Σχ. Σχολείου Ξάνθης, σε εφαρμογή του νόμου με ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019  τα διδακτικά βιβλία θα παραμείνουν στο σχολείο για το μήνα Νοέμβριο 2019, την Παρασκευή  στις 1/11/2019 και στις 29/11/2019 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Η γιορτή του σχολείου μας 25/10/2019

Την Παρασκευή 25/10/2019 οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες στις 8:15 π.μ. και αφού υλοποιήσουν τις δραστηριότητες στις τάξεις τους για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα αποχωρήσουν στις 9:30 π.μ.

Οι παραστάτες με το σημαιοφόρο θα έρθουν και πάλι στις 11:30 π.μ. για να παραστούν στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

.....................................................................................................

Παρέλαση

Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση τη  Δευτέρα  28/10/2019  θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11:00 π.μ.

Μετά το τέλος της παρέλασης του σχολείου θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους από το ρολόι, στην κεντρική πλατεία.      

Παρακαλούμε για λόγους ασφάλειας για την έγκαιρη παραλαβή

     Αποτέλεσμα εικόνας για μέτρα για τη γρίπη στο σχολικό περιβάλλον  Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη χώρα μας παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα των ιών της γρίπης.  Αρκετά περιστατικά νόσησης  έχουν αναφερθεί την Περιφέρειά μας, αυξάνοντας την ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα υγείας αλλά και τις απουσίες παιδιών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Αν και η δραστηριότητα αυτή παρατηρείται σε μια εποχή όπου οι εξάρσεις γρίπης δεν είναι ασυνήθιστες, σας ενημερώνουμε για τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού νόσησης από γρίπη στο σχολικό περιβάλλον:

Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδ/ντων του 7ου Δημ. Σχ. Σχολείου Ξάνθης, σε εφαρμογή του νόμου με ΦΕΚ 56/τ.Β΄/21-01-2019  τα διδακτικά βιβλία θα παραμείνουν στο σχολείο για το μήνα Οκτώβριο 2019, την Παρασκευή  11/10/2019 .

φωτογραφίες από xanthinews.gr

Τετάρτη 2/10/2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από σχολεία της πόλης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στα πλαίσια των 100 χρόνων της απελευθέρωσης με παραδοσιακούς χορούς. Το σχολείο μας ήταν εκεί με μαθήτριες υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία της εκπ/κου φυσικής αγωγής κ. Μηνά Σμ.

Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης μας και η παρέλαση των σχολείων θα γίνει στις 03-10-2019 στις 12.30 μ.μ.  Η κατάθεση στεφάνων θα γίνει στις  11.30 π.μ.

Η παρέλαση θα καταλήξει στην  κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση την Πέμπτη 3/10/201 θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11:20 π.μ.

Μετά το τέλος της παρέλασης του σχολείου θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους από το ρολόι, στην κεντρική πλατεία.      

Παρακαλούμε για λόγους ασφάλειας για την έγκαιρη παραλαβή  

.......................................................................................................................................................

4 - 10 - 2019

  • Ανήμερα της 4ης Οκτωβρίου μόνο οι Σημαίες  όλων των αντιπροσωπειών με το συνοδό τους προσέρχονται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του τιμίου Προδρόμου για την επίσημη δοξολογία στις 10:10 π.μ. και θα παρελάσουν μετά την παρέλαση των Ευζώνων, συμμετέχοντας στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, που θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Την Παρασκευή η Στ΄ τάξη θα συμμετέχει στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει

στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης . περισσότερα ΕΔΩ

..................................................................................................................................................

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ευζωνική ΣτολήΤη Δευτέρα οι τάξεις Γ'  και Δ΄ θα επισκεφτούν την Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης και θα ξεναγηθούν στην έκθεση με θέμα :« Η Ευζωνική Στολή – Η Ιστορική Διαδρομή της μέσα από 40 Έργα του Γιάννη Μυλωνά»

Ενημερώνουμε ότι λόγω της απεργίας την Τρίτη 24/9/2019

Οι μαθητές των τμημάτων Δ2, Α1, Α2 και Β2 που δεν μένουν στο ολοήμερο θα σχολάσουν στις 12:25 μ.μ.

Οι μαθητές του Δ1 τμήματος θα έρθουν στο σχολείο στις 09:00 π.μ.

Οι μαθητές του Ε1 τμήματος θα έρθουν στο σχολείο στις 09:45 π.μ.

Τα υπόλοιπα τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά

Σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας λόγω της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019.Θα υλοποιηθούν αθλητικές δράσεις με θέμα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» και το σχολείο μας σε συνεργασία με το 1 Μ/κο Δημ. Σχ. Ξάνθης θα πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις στο Δ.Α.Κ. Ξάνθης .

εστιάζει φέτος στο ‘Ασφαλές Περπάτημα και την Ποδηλασία’,

Επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι συλλόγων και μίλησαν στους μαθητές για τα οφέλη της βιώσιμης μετακίνησης στη πόλη, της γυμναστικής και της άθλησης

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιασμος

Ενημερώνουμε τους γονείς  και κηδεμόνες ότι την Τετάρτη 11/9/2019 και ώρα 9:00 π.μ. θα γίνει ο αγια

σμός στο σχολείο μας, στη συνέχεια οι μαθητές θα γνωρίσουν το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους, θα πάρουν τα βιβλία και θα αποχωρήσουν

Ενημερώνουμε γονείς και μαθητές, ότι το σχολείο ανοίγει στις 2 Σεπτεμβρίου 2019,
για τους μαθητές στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 με τον αγιασμό. 

Image result for ανοιγουν τα σχολεια

   

Translate website - Μετάφραση σελίδας

English Greek
   
© 7 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης