Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέταξε το σκάκι στα αθλήματα που καλλιεργούνται στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού (αγώνες Αθλοπαιδιάς) στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (επιστολή Υ.ΠΑΙ.Θ. αριθ.πρωτ. 132785/Α/Γ4, 19-9-2013).

               Στο Ατομικό Πρωτάθλημα οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων θα αγωνισθούν κατά τάξεις για την ανάδειξη των πρωταθλητών κάθε τάξης, ενώ των Λυκείων όλοι μαζί για την ανάδειξη του πρωταθλητή των Λυκείων.

               Στο Ομαδικό μπορεί να συμμετάσχει μια έως δύο τετραμελείς ομάδες από κάθε σχολείο και θα αγωνιστούν σε τρεις ομίλους( Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της κάθε κατηγορίας.

               Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης θα προκριθούν συνολικά 40 μαθητές-τριες στο Ατομικό και 3 ομάδες Δημοτικών Σχολείων και ένα Γυμνάσιο στο Ομαδικό, για να συμμετάσχουν στην Τελικούς Πανελλήνιους Αγώνες, που φέτος θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη στο στο Περίπτερο 6 του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από 27 έως 29 Μαρτίου 2020.

              Παρακαλούμε για την ενημέρωση του περιεχομένου της προκήρυξης απ’ όλους τους μαθητές-τριες, καθώς και για την αποστολή των καταστάσεων συμμετεχόντων μαθητών, σύμφωνα με το επισυναφθέν υπόδειγμα, στον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης μέσω e-mail, έως και την Τετάρτη  04 Μαρτίου 2020.

      Για το Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης

  Ο Πρόεδρος

   

Translate website - Μετάφραση σελίδας

English Greek
   
© 7 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης