Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα self test σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self-test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα self-test επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων, δηλαδή συνολικά τρία self test δωρεάν την εβδομάδα.

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται έπειτα από 5 ημέρες α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο –προεξάρχοντος του πυρετού– υποχωρούν και β) με αρνητικό self-test Εάν ο πυρετός συνεχίζεται ή υπάρχει θετικό self (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Αν ένας εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός, τότε θα μπαίνει επίσης σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν. Επίσης, συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

   
© 7 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης