Σε λειτουργία βρίσκεται από χτες η πλατφόρμα αιτήσεων για τη χορήγηση του voucher των 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ - Στην πρώτη φάση αίτηση καταθέτουν οικογένειες, οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ το 2020

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, μπορούν οι δικαιούχοι του του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» να καταθέτουν αιτήσεις επιχορήγησης, μέσω μίας ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας .

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Να σημειωθεί πως οι δικαιούχοι του προγράμματος υποχρεούνται να διατηρήσουν τον εξοπλισμό και απαγορεύεται ρητά να τον μεταπωλήσουν κατά τη διάρκεια της διετούς εγγύησης.

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Η αίτηση : ΕΔΩ

   

Translate website - Μετάφραση σελίδας

English Greek
   
© 7 Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης